Na samom pocetku moje astroloske radoznalosti bilo je tesko doci do literature jer je ta tematika bila gotovo zabranjena na prostorima ex-Jugoslavije. Prvi tekstovi koje sam procitala bili su "razvodnjeni" opisi osnovnih karakteristika zodijackih znakova, ali malo po malo dosla sam do ozbiljnih knjiga iz kojih sam naucila ovo sto znam danas.

Pokusacu objasniti sta zapravo znaci kad kazemo da je neko rodjen u znaku Ovna, Blizanca, Vodolije...
Nebo nad nama obasuto je milijardama zvijezda a grupe njih prave odredjene oblike koje astrolozi i astronomi zovu konstalacijama. Astrolozi svoju paznju usmjeravaju proucavanju 12 konstalacija koje prave priblizno puni krug na nebu iznad zemlje, e taj krug mi zovemo zodijak, a konstalacije poistovjecujemo sa horoskopskim znacima.


U vrijeme prvih astrologa smatrano je da se sunce okrece oko zemlje, odnosno, prividno, gledano sa zemlje (jer na njoj zivimo) ono se i okrece tako... Kada se sunce u odredjeno doba godine (gledajuci sa zemlje) priblizi odredjenoj konstalaciji i prividno pocne prolaziti preko nje mi kazemo da se sunce nalazi u tom znaku. Znaci, ako je u trenutku vasega rodjenja Sunce "prelazilo" preko sazvjezdja Vage, Vi ste se rodili u znaku Vage. Za one koji su zaboravili ili ne znaju evo i okvirnih datuma prolaska sunca "preko" astroloskih konstalacija: 
Make a Free Website with Yola.