Ovan (Aries) 21.03 - 20.04.

Vladajuci planet - Mars, Pluton
Element - Vatra
Boja - Crvena
Dragi kamen - Dijamant
Metal - Zeljezo, celik
Cvijet - Cicak
Zivotinja - Ovan
Ne voli - Povrsnost, pridike, ustupke

Ovan je prodoran, energican, impulsivan, egoistican, nepazljiv, infantilan, naivan, vedar, smio, brz, borben, ali i pozitivan. Po elementu je - vatreni, po kvalitetu - kardinalan, po temperamentu - kolerican, po stilu izrazavanja - ekstrovertan, po nacinu djelovanja - aktivan, po vrsti - muski znak. Vladajuca planeta ovog znaka je MARS (najjaci uticaj ili moc na ovaj znak ima danju), njegov suvladar je PLUTON (najjaci uticaj na njegovo ponasanje ima nocu).

Ovan voli da udje u borbu, da potuce protivnike i pomogne svakome ko izgleda malo jadno. Posto ima mnogo fizike energije Ovnu je potrebno puno prostora za njegovu razigranost. Sve je dobro dok se stvari krecu. Ovaj znak je previse nestrpljiv da bi besposleno cekao necije dopustenje i previse je samostalan da bi to za njega bilo vazno. Ovan je preduzimljiv, odvazan, impulsivan, svojeglav, dinamican. Ima mnogo energije, ali nema istrajnu volju. Posjeduje fizicku ljepotu i konstantno je aktivan. Voli sport i sve vrste fizickih aktivnosti. Ovnove mogu pozeliti mnoge zene, ne samo zbog izgleda, lijepih manira, vec i zbog temperamenta. Na┼żalost mnogima ostaje nedostupan. Kao sto mnogo trazi od sebe, tako mnogo trazi i od partnera. U drustvu treba da je dama, u kuhinji kuharica, a u krevetu ljubavnica. Zene Ovnovi od muskarca traze da im odgovara i fizicki i duhovno. U seksu su nestrpljivi, agresivni. Sve hoce sad i odmah, pa i seks. Osvajaju pogledom, brzim spontanim nastupom, pozom. Vole seks bez predigre, ekscentricne poze. Ljubav ne pokazuju rijecima, vec djelima. Ovan se uvek bori za pravdu i postenu igru. Ne razumije onoga koji ima dugotrajne probleme, a ne zeli da se menja i djeluje na njih. Voli biti u drustvu sa zivahnim ljudima, punim duha, bas onakvima kakav je i sam. Ovan je inspiracija za druge i svidja mu se kada vidi da njegovi prijatelji postaju odlucniji i jaci posmatrajuci kako on upravlja sa svojim zivotom. Idealan posao za Ovnove je onaj u kojem mogu biti samostalni, cak i unutar nekog preduzeca i posao koji uvijek nudi nove izazove.


Poznate osobe rodene u sazvjezdju Ovna su: Kazanova, Lenjin, Cehov, Bah, Van Gog, Ivan Grozni, E. From, E.Zola, C.Caplin, M.Brando, O.Sarif, V.Biti, Z.P. Belmondo, Dajana Ros, E. Klepton, G. Bregovic.

Make a Free Website with Yola.