Venera
Astrolozi je zovu Fortuna Minor (Mala sreca) Planeta koja se odnosi na osjecaje, ljubav, ugodu, sklad, zadovoljstvo, uzivanje.
Predstavlja ljepotu, osjecaj srece, umjetnost, estetiku, potrebu za ljubavlju, zenstvenost, sarm, manire, moral, ljubaznost, ali i materijalne vrijednosti.
 U muskom horoskopu obicno pokazuje zenu koja ga privlaci i uzbudjuje.
Osnovna energija Venere je primanje i davanje, razmjena i emotivno istrazivanje.
Venera u znakovima ukazuje na to kako nesto dozivljavamo, kako se odnosimo prema osjecajima, kakav nam je osjecaj vlastite vrijednosti, kako reagujemo na ljubavnom planu, kakva emotivna iskustva stiecemo.
Venera u kucama govori u kojem podrucju se osjecamo ugodno, u cemu stvarno uzivamo, gdje su nasi talenti, sta najvise volimo. Utice na sve sto je povezano s emocijama. Aspekti ce pokazati da li su emotivna iskustva pozitivna ili negativna, da li uzivamo ili patimo.
U organizmu utice na bubrege, grlo, kozu i gradju tijela.
Kroz jedan znak prodje za 26-30 dana, dnevno oko 1°, a cijeli zodijak za malo vise od godinu dana. Od Sunca se udaljava najvise 46°, a retrogradna je jednom do dvaput godisnje. Za vrijeme retrogradnosti u znaku moze ostati i po dva mjeseca. Ona vlada Bikom i Vagom, egzaltacija joj je u Ribama, pad joj je u Djevici a egzil u Skorpiji i Ovnu.

Venera u znakovima

U OVNU Ovo su vrlo strastvene, otvorene i donekle napadne osobe. Medjutim nisu pretjerano istrajne u strastima, pa samim tim nisu tip osobe za duge veze. Cesto imaju mnogo kratkotrajnih veza u zivotu. Zbog svoje impulsivnosti i zaljubljive prirode mogu rano da udju u brak.

U BIKU Ovo su osobe koje zaista znaju da vole. Skloni su uzivanjima, vole seks. Novac vole sami da zaradjuju.

U BLIZANCIMA Ovo su vrlo dopadljive, ljubazne i slatkorjecive osobe. Vole da flertuju i cesto to i nesvjesno cine. Moguce su dvije uporedne veze ili dva braka.

U RAKU Ovo su vrlo pazljive, osjetljive i sentimentalne osobe.Teze porodici i braku, zene cesto imaju mnogo djece, dok muskarci mogu biti nevjerni. Skloni su gojenju a mogu biti i vrlo lijeni.

U LAVU  Ovo su strastvene, zaljubljive i odane osobe, dramaticne su prirode. Zene uvijek imaju mnogo nakita na sebi.

U DJEVICI  Ovo su vrlo racionalne, analiticne i hladne osobe. Stidljivi su i nesigurni u vezu ulaze samo inicijativom partnera. Izuzetno su vjerne iako ne djeluju tako.

U VAGI  Ovo su komunikativne, raspolozene i sarmantne osobe. Vole ljepotu i cesto su i sami izuzetno lijepi. Partnerstvo im je neophodno u zivotu. Imaju smisla za umjetnost ili javna zanimanja.

U SKORPIJI  Ovo su osobe koje su izuzetno privlacne za suprotan pol. Seks igra vaznu ulogu u njihovom zivotu, mogu biti opasno ljubomorni.

U STRIJELCU  Ovo su vrlo strastvene osobe koje vole da iskazuju svoju ljubav otvoreno. Vrlo su moralni iako ne djeluju uvek tako. U zivotu ce imati ljubav sa strancem, osobom druge vjere ili sa nekim ko je dosta daleko od njih. Bracni partner moze biti poznat, cjenjen ili izuzetno bogat.

U VODOLIJI  Ovo su vrlo kompromisne osobe, ne opterecuju svojom ljubomorom, izuzetno privlacne za suprotan pol. U zivotu imaju dosta veza, neobicne su ljepote. Modernih su shavtanja,i maju smisla za umjetnost.

U RIBAMA  Ovo su vrlo romanticne osobe, emotivne i zaljubljive. Privlaci ih slatkorjecivost i romantika, skloni teskoj patnji. Moraju imati tajnu vezu barem jednom u zivotu. Imaju smisla za muziku i umjetnost.

Venera u kucama

U 1. kuci   Daje vesele, drustvene, privlacne osobe. Imaju talenta za muziku ili bilo koju drugu umjetnost.

U 2. kuci  Osobe sa ovim polozajem Venere su zaokupirane novcem, poslom i karijerom. Ovaj polozaj je jako dobar za finansije, ima potencijala. Zarada im uglavnom dolazi kroz modu, umjetnost, izgled ili seksualnost.

U 3. kuci  Osobe sa ovim polozajem su uglavnom prijatne, lijepo vaspitane i umjerene. Imaju dobre odnose sa blizom okolinom, talente za trgovinu uglavnom umjetninama,a ntikvitetima ili drugim lijepim stvarima.

U 4. kuci  Kod ovih osoba je posebno naglasena ljepota doma, imaju dosta umjetnina i ukrasa. I sami mogu biti umjetnici i baviti se umjetnoscu u svom domu,i maju dobre odnose sa roditeljima, naslijedje u lijepim stvarima.

U 5. kuci  Ukoliko nije ostecena, Venera je ovdje u izuzetno dobrom polozaju koji daje lijepu i talentovanu djecu, mnoga zadovoljstva, plodnost. Osobe su sarmantne, komunikativne, privlacne i cesto nevjerne. Imaju dobre odnose sa djecom i mladim uopste, talenat za predavanje, sport i glumu.

U 6. kuci  Ove osobe se cesto bave poslom koji vole, ljubav takodjer nalaze kroz posao. Moguci su problemi sa venericnim bolestima, takodjer imaju losu osobinu (losu po njih) u emotivnim vezama to sto vole da sluze drugima.

U 7. kuci  Ovo moze biti vrlo povoljan polozaj za brak, takodjer donosi popularnost, omiljenost, javnost-javni posao, moguce nakon sklapanja braka ili brak pracen javnoscu.

U 8. kuci  Neugrozena Venera ovdje donosi nasljedstvo ili dobar miraz. Ove osobe uglavnom imaju finansijsku podrsku drugih. Skloni su avanturama.

U 9. kuci  Ove osobe su prijatne, direktne filantropi, iskrene i poeticne. Uglavnom imaju  visoko obrazovanje i imaju uspjeha na polju metafizike. Partner im je uglavnom iz inostranstva ili druge vjere.

U 10. kuci  Ovaj polozaj Venere je veoma dobar za umjetnike, imaju uspjeha kroz umjetnost, modu ili sopstvenu ljepotu. Daje popularnost, dosta prijatelja i dobar polozaj.

U 11. kuci  Ove osobe su sklone avanturama zbog cega teze stupaju u brak,i maju veliku podrsku prijatelja i cesto im prijateljstvo prerasta u ljubav. Imaju dosta prijatelja u umjetnickim vodama i dosta zenskih prijateljstava.

U 12. kuci  Ovaj polozaj Venere nije pretjerano povoljan, osobe sa ovim polozajem cesto imaju dosta ljubavnih problema, tajnih veza i sl. Bave se humanitarnim radom, socijalnom sluzbom i sl. Nemaju mnogo prijatelja ili su pak uvijek usamljeni.

Make a Free Website with Yola.