Sunce
S obzirom da smo vec govorili o osobinama koje daje sunce kada se nadje u odredjenom znaku evo sta ova planeta predstavlja u natalnom krugu: Sunce ne spada u planete, ono je dnevno svjetlo (luminar) i u astrologiji predstavlja bazu nase osobnosti. Kao sto je u prirodi davaoc zivota, tako i nama daje zivot, pokazuje kakva je nasa osnovna energija, kakvi smo na svjesnoj razini. Ono odredjuje ko smo. Sunce simbolizira individualnost, snagu, autoritet i moc, vitalnost, ambicije i dostojanstvo. Predstavlja musku energiju i oca.

Sunce u znakovima govori na koji nacin osoba pristupa zivotu, kako iskazuje svoju osobnost, na koji nacin se dokazuje.
Sunce u kucama govori sta nam je u zivotu najvaznije, na sta smo orijentirani, u kojem podrucju smo najjaci.
Tamo gdje se nalazi Sunce je podrucje znacajnog iskustva i dozivljaja, a od aspekata zavisi da li ce ta iskustva biti ugodna i uspjesna ili teska, neispunjena i bolna.
U organizmu utice na srce, krvotok, kicmeni stub i oci. Sjediste mu je u Lavu, egzaltacija u Ovnu, u padu je u Vagi dok mu je egzil u Vodoliji.

SUNCE U KUCAMA
U 1. kuci
Sunce u ovoj poziciji daje vitalnost i hrabre osobe. Jake i dostojanstvene ali okrenute sebi i koje uzivaju u paznji.
U 2. kuci
Osobe sa ovom pozicijom sunca nemaju materijalnih problema osim ako im aspekti nisu izuzetno losi. Vole materijalno i znaju kako da dodju do novca.
U 3. kuci
Ova pozicija daje druzeljubivost ljubav ka putovanjima, cesto daje profesiju vezanu za medije. Imaju jaku sposobnost zapazanja.
U 4. kuci
Osobe sa ovom pozicijom su privrzene porodici  posebno su vezane za jednog roditelja. Imaju dosta nekretnina i naslijedja, lijep pocetak i kraj zivota.
U 5. kuci
Ove osobe vole djecu, i imaju dobar odnos sa svojom djecom i djeca su im u dosta slucajeva slavna. Ljubav igra veliku ulogu u njihovom zivotu, vole zabave i druzenja.
U 6. kuci
Ovo su osobe koje vole svoj posao, karijeristi kojima poslovni uspjeh mnogo znaci. Vrijedni su i imaju smisla za neku oblast medicine.
U 7. kuci
Cesto su osobe sa ovom pozicijom javne licnosti ili bar popularni u svojoj okolini. Imaju dar za trgovinu, u poslu cesto imaju partnere. Dobar polozaj za sretan brak.
U 8. kuci
Osobe sa ovom pozicijom imaju cesto dobra nasljedstva, materijalne dobitke od drugih ili partnera. Imaju interes za okultno. Zene uglavnom zive duze od svog muza, svjesni su u trenutku smrti.
U 9. kuci
Ove osobe vole da putuju, imaju interesa za nauku, religiju, viseg su uma i izuzetno obrazovani. Imaju mogucnosti za zivot u inostranstvu ili poslovanje sa strancima.
U 10. kuci
Ovo su ambiciozne osobe koje imaju potencijala za visoke polozaje i renome. Vrlo su odgovorne i dostojanstvene. Vezani su za roditelja veceg autoriteta.
U 11. kuci
Druzeljubive osobe, obicno imaju velike protekcije i pomoc prijatelja. Njihovi planovi se uglavnom ostvaruju.
U 12. kuci
Ovaj polozaj je dobar samo za osobe koje se bave nekim tajnim poslom ili nekom umjetnoscu. Povucene su, mnogo vremena provode u kuci ili su na neki nacin usamljene.

Make a Free Website with Yola.