Pluton
Jedna od najmisterioznijih planeta, simbolizira tajne, duboka iskustva, razaranja, okultne moci, okrutnost, psiholoske strahove, karizmaticnost.
Ukazuje na preobrazaje, opsesije, kriminal, nasilje, izopacenost, potrebu za dubinskom promjenom.
Pluton u znakovima nam nista ne govori u pojedinacnom smislu jer predugo boravi u jednom znaku.
Pluton u kucama ukazuje nam gdje se dogadja preobrazaj u stavovima, gdje se kroz nadilazenje problema razvija svijest, u kojem podrucju mozemo otkriti tajne, gdje se pojavljuju zivotni problemi, ali i u cemu mozemo postici neogranicenu moc.
Aspekti ce pokazati da li cemo zavladati nekom situacijom i postici duboke uvide na tom planu ili cemo postati robovi sudbinskih uticaja i zrtve vlastitih strahova.
U organizmu utice na debelo crijevo, polne organe, teze psihicke poremecaje, depresiju i agresivnost.
U znaku boravi izmedju 12 – 25 godina, kroz znak Skorpije najbrze prolazi (12 godina), a najduze boravi u znaku Raka (25 godina). Jednom godisnje je retrogradan po 6 mjeseci. Za obilazak cijelog zodijaka potrebno mu je 250 godina. Pluton je vladalac znaka Skorpije, najbolje se osjeca (egzaltiran) takodjer u Skorpiji dok mu je pad i egzil u Biku.

Pluton u znakovima. Bas kao i Neptun, ni Pluton u znakovima nema nekoj jaceg uticaja na pojedinca i ova planeta djeluje generacijski.

 

Pluton u kucama

U 1. kuci   Ovo su osobe koje mogu imati izuzetnu karijeru ili mogu voditi dupli zivot. Mogu se baviti opasnim poslom ili poslom vezanim za uniformu. Privlacni su, teze samostalnosti i imaju nesto demonsko u sebi.

U 2. kuci   Ovo su osobe blage naravi, ukoliko ima dobrih aspekata mogu da naprave veliko bogatstvo kroz opasan ili ilegalan posao. Mogu imati cudne ili dvostruke izvore prihoda.

U 3. kuci  Osobe sa ovim polozajem Plutona su teski sagovornici, mogu imati dosta neprijatelja cak i medju bivsim prijateljima. Fascinantne elokvencije, svestranih znanja, nije im preporucljiva voznja.

U 4. kuci   Osobe sa ovim polozajem Plutona imaju dosta uspjeha u prirodnim naukama. Jedan od roditelja moze se baviti opasnim poslom ili poslom vezanim za uniformu. Opasnosti od crne magije, laznih proroka i sl.

U 5. kuci   Ovo su osobe koje imaju fatalne ljubavi, moraju voditi racuna u odabiru partnera. Jake su energije i uspjesni sportisti. Moguca seksualna devijantnost, nesretne i fatalne erotske veze, perverzija i sl.

U 6. kuci  Osobe sa ovim polozajem Plutona mogu biti dobri ljekari, moc bioenergije, medijumi i sl.I strajni su u poslu i fanaticni. Moguci losi odnosi na poslu, opasnosti i sl.

U 7. kuci   Pluton u ovom polju daje probleme u braku, opasnosti od bracnog partnera ili opasnosti njemu. Ove osobe su dobri trgovci, spekulanti i sl.

U 8. kuci   Ove osobe su jake energije, snazne podsvijesti, moguci psihicki poremecaji, zainteresovanost za magiju i sl. Jake su erotske energije, skloni avanturama. Opasnosti od nasilja i kriminalaca.

U 9. kuci   Ove osobe se mogu baviti arheologijom, istorijom i sl. Mogu biti snazni fanatici, skloni nasilju, iracionalnih planova za buducnost.

U 10. kuci   Ovo su uglavnom osobe jake energije, karijeristi koji ce poloziti i svoj ponos i dostojantvo zarad napredka, iracinalnih ambicija. Opasni govornici, mogu biti lazni proroci, moguca opasna zvanja.

U  11. kuci   Ove osobe imaju dosta neprijatelja ili iz prijateljstva prelaze u neprijateljstva. Mogu imati vazno ili opasno zvanje, naprasne neprijatne dogadjaje i sl.

U 12 kuci   Osobe sa ovim polozajem Plutona imaju jaku mastu koja ih moze dovesti do fatalnih greski. Moguca seksualna apatija, opasnost od sukoba, vladarski duh. Teze uspjehu i autoritetu, znaci im tudje misljenje i zele da ostave utisak na okolinu. U losim aspektima mogu imati tezak pocetak zivota, zdravstvene probleme pa i psihicke poremecaje. Mogucnost da im neko blizak postane neprijatelj.

Make a Free Website with Yola.