Mars
Planet koji naglasava energicnost, pokretljivost, brzinu, borbenost, silovitost, strast, ratobornost, svadljivost, inicijativu, hrabrost i izdrzljivost.
Predstavlja muski princip, seksualnost, zelju, sport, metalne predmete, opasnosti, nezgode, upalne procese, temperature i groznice, brutalnost, napad.
U zenskom horoskopu cesto pokazuje kakav tip muskarca je privlaci.
Osnovni potencijal Marsa je djelovanje, energija, fizicki napor.
Mars u znakovima govori kako se dokazujemo, na koji nacin izrazavamo svoje zelje, kakva je baza nase energije, koliko smo preduzimljivi.
Mars u kucama govori o podrucju nasih zelja i djelovanja, gdje ulazemo napore, u cemu se trudimo, sta nas cini nemirnim, u cemu se zelimo dokazati i gdje su odredjene prijetnje.
Aspekti ce pokazati da li svoju energiju koristimo na pozitivan ili negativan nacin, da li smo produktivni ili pravimo pogresne poteze.
U organizmu utice na misice, glavu, crvena i bijela krvna zrnca, ukazuje na sklonost upalama i ozljedama.
Kroz jedan znak prođe od 40 dana do 6 mjeseci, sto zavisi od retrogradnog kretanja. Uobicajeno je da jedan znak prodje kroz dva mjeseca, dnevno pola stepena. Nije svake godine retrogradan. Da bi obisao cijeli zodijak potrebno mu je dvije i po godine. Vlada znakom Ovna, egzaltiran, odnosno najbolje kvalitete ispoljava u znaku Jarca, pad mu je u Raku i egzil u Vagi.

Mars u znakovima

U OVNU  Ove osobe su strasni fanatici, impulsivni su i vole da dominiraju. Strastveni ,tvrdoglavi i svojevoljni. Za njih je karakteristicno je da imaju najmanje jedan oziljak na glavi.

U BIKU  Ovo su snazne, strastvene, izuzetno tolerantne i istrajne osobe. Mogu biti i lijeni, u djetinjstvu su sigurno morali da operisu krajnike.

U BLIZANCIMA  Ovo su ostroumne, lakomislene, nekada sarkasticne i arogantne osobe. Prepoznacete ih po brzom govoru. Osjetljiva su im pluca i moguce povrede ruku.

U RAKU  Ovo su osobe nervoznog duha, neizbjezan je i los odnos sa porodicom. Stomak im je ugrozen,s luzokoza, gastritis, povrede ili bolesti ociju.

U LAVU Ove osobe su posebnog temperamenta, strastvene, energicne i ambiciozne. Mogu biti vrlo agresivni i nekontrolisanog izliva bijesa i ljutnje. Mogu imati problema sa srcem, aritmiju i druge bolesti.

U DJEVICI  Ovo su osobe za koje vazi poslovica Pas koji laje ne ujeda. Djeluju vrlo hrabro i odlucno ali su u stvari samo ostroumni i lukavi. Veliki su materijalisti i mogu imati kompleksa po tom pitanju. Opasnost od upala i operacija.

U VAGI  Ovo su osobe koje vole javni zivot, vrlo su lukavi, strasni i energicni a mogu biti i agresivni. Emocije su im od velikog znacaja pogotovo ako je Mars vladar, tu moze biti i sklonosti ka estetici, umjetnosti i sl. Moguci su problemi sa bubrezima, kozom, besikom, ledjima kao i slaba cirkulacija i zapaljenja.

U SKORPIJI Ovo je jedan od najjacih polozaja Marsa pa on ovdje ispoljava svoj pozitivan uticaj. Ove osobe su fanaticne, uporne, borbene, izuzetne snage i volje. Jake su seksualnosti i strasti pa ovo moze biti vrlo vazan aspekt njihovog zivota. U losim aspektma moguca su zapaljenja, venericne bolesti, trovanja, virusna oboljenja i ujedi zivotinja.

U STRIJELCU  Ovo su osobe velike strasti, ambicije i akcije. Hrabri su, casni i moralni ali i vrlo kolericnog temperamenta. Moguci su problemi sa nogama, venama, jake groznice, isijas.

U JARCU  Ovo su vrlo istrajne osobe, jake volje, uporni i fanaticni. Pored Marsa u Skorpiji ovo je drugi najjaci polozaj. Izdrzljivi su uporni i pouzdani. Mogu biti vrlo agresivni, nasilni pa i destruktivni sto vazi ukoliko je Mars u losim aspektima. Opasnosti od reume, zutice, povreda nogu.

U VODOLIJI  Ovo su veliki inovatori, konstruktivni su, energicni, svojevoljni i ekcentricni. Humani, skloni reformama i borbi za dobrobit covjecanstva, mogu biti i hedonisti. Ugrozeno im je srce, vene, moguce i frakture lobanje pa i povrede od masina, tehnike i saobracaja.

U RIBAMA Ovo su osobe velike volje za radom, agresivni u odbrani svojih stavova. Privlaci ih misterija, ilegalno i tajno kako poslovno tako i u ljubavi. Opasnosti od trovanja, davljenja, gusenja i sl. Hronicnih oboljenja pa i alkohola.

 

Mars u kucama

U 1.kuci  Osobe sa ovim polozajem Marsa su jake, dobre kondicije, dobri radnici. Izdrzljivi i uporni, neukrotivi sa dosta opasnih zelja. Izuzetno impulsivni sa manjkom trpljenja. Imaju talenta za sport, borilacke vjestine.

U 2. kuci  Ove osobe imaju jaku intuiciju, sposobnost brze zarade ali tesko se obogate. Lako trose, pravu dobit imaju samo uz teske napore.

U 3. kuci  Osobe sa ovim polozajem Marsa imaju dosta talenta za intelektualne poslove, medjutim vrlo su sarkasticnog karaktera, imaju lose odnose sa rodbinom i osobama sa ovim polozajem nije preporucljivo da ucestvuju aktivno u saobracaju.

U 4. kuci  Ovaj polozaj Marsa nije pretjerano povoljan, osobe su sklone padovima, povredama i sl. Groznicavi su i cesto imaju lose odnose sa ukucanima.

U 5. kuci  Osobe sa ovim polozajem imaju dosta uspjeha u sportu, imaju jaku seksualnu energiju. Zenama donosi tezak porodjaj, spekulacije i ogovaranja. Uopsteno, osobe sa ovim polozajem imaju dosta problema sa djecom i u ljubavi.

U 6. kuci  Osobe sa ovim polozajem imaju dosta problema sa zdravljem, neku invalidnost i sl. Vole dominaciju i vrlo su neobazrivi prema potcinjenima.

U 7.kuci  Ove osobe su uglavnom izuzetno navalentne, vole javnost i javni zivot. Kod zena moguce da ce ostati udovice, muz energican i jak, kod muskaraca neukrotiva zena.

U 8. kuci  Ovaj polozaj Marsa daje dobitak ili gubitak nasljedstva, osobe su strasne i navode se po sopstvenom osjecaju. Partner im je uglavnom ekstravagantan, mistican i cudnih ociju. Opasnosti od upala, operacija i groznica.

U 9. kuci  Osobe sa ovom pozicijom su nemirnog duha, jake volje, fanaticni u svojim vjerovanjima. Imaju potencijala za uspjesnu karijeru i visoke polozaje. Opasnosti na putovanjima.

U 10. kuci  Ovim osobama izuzetno znaci tudje misljenje, imaju jaku potrebu za dokazivanjem i uspjehom.

U 11. kuci  Osobe sa ovim polozajem imaju dosta problema sa prijateljima, nikako ne mogu da se afirmisu i da dostignu popularnost.

U 12. kuci  Ovim osobama prijeti opasnost od gubitka reputacije, cesto imaju mnogo tajnih neprijatelja, dosta izdaja i podvala. Takodjer opasnost od izgnanstava, zatvora, bolnica i sl.

Make a Free Website with Yola.